Snart ett år sedan offentliggörandet

Samsungs AI-högtalare Galaxy Home försenas igen

Den Bixby-baserade AI-högtalaren Galaxy Home börjar bli en intressant följetong. Samsung har redan skjutit fram lanseringen två gånger, och nu är det helt plötsligt ”tredje kvartalet” som gäller.

Publicerad Uppdaterad

Du är förlåten om du har glömt bort Galaxy Home helt och hållet vid det här laget. Att AI-högtalaren – som är baserad på Samsungs egen AI-assistent Bixby – var på gång avslöjades nämligen redan för nio månader sedan, i samband med presentationen av Galaxy Note 9. Sedan blev det helt tyst om den, och först i november fick vi veta hur den skulle se ut.

Något lanseringsdatum kom Samsung inte med vid det tillfället, utan det dröjde till början av 2019, då man hävdade att högtalaren skulle släppas i april. Så blev det dock inte. Samsung hävdade istället att lanseringen skulle ske i slutet av juni. Men det verkar inte heller bli av, för nu går  Samsungchefen Hyun-suk Kim ut och säger att högtalaren kommer att släppas någon gång under tredje kvartalet i år. Detta i en intervju med Korea Herald, där han mer specifikt uttrycker det hela som ”i mitten av årets andra halva”. Således kan det alltså dröja ända till september innan högtalaren släpps.

Man kan förstås fråga sig hur vettig tajmingen i så fall blir, med tanke på att konkurrensen i segmentet är enorm. Att Bixby dessutom är en AI-assistent som inte på något sätt kan mäta sig med Amazons Alexa eller Google Assistent lär inte göra saken enklare. Hyun-suk Kim hävdar dock att högtalaren ”kommer att bli en central enhet för Samsungs hushållsapparater”. 

Källa