Obekräftade uppgifter

”Samsungs AI-högtalare släpps första halvåret 2018”

Den Bixby-baserade AI-högtalare som Samsung har på gång kommer att släppas under första halvåret 2018, hävdar källor till Bloomberg News. Enligt uppgifterna ska den kosta motsvarande cirka 2 000 kronor och bjuda på hög ljudkvalitet.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har kommit sent in i AI-högtalarmatchen. Segmentet ägs fortfarande fullständigt av Amazon Echo, men Google Home är på gång och lockar över allt fler konsumenter. Apple har däremot inte hunnit släppa sin Homepod ännu, och möjligen kan Samsung hinna före med sin Bixby-baserade motsvarighet. Samsung bekräftade redan i augusti att man har en AI-högtalare på gång, dock utan att avslöja några närmare detaljer om vare sig specifikationer eller tänkt lanseringsdatum. Men källor till Bloomberg News hävdar alltså att lanseringen ska ske under första halvåret 2018. 

Fokus på ljudkvalitet

Om man får tro uppgifterna från Bloombergs källor så ska den kommande Samsung-högtalaren – precis som Apples Homepod – vara fokuserad på att leverera högklassigt ljud. M ska även ha satsat hårt på integration med smarta hem-produkter av olika slag. Storleksmässigt ska högtalaren ligga någonstans mellan Amazons nya Echo-enhet och Apples Homepod och Samsung påstås överväga att erbjuda den i flera olika färger. Priset påstås landa på motsvarande runt 2 000 kronor i USA, men vilka marknader den kommer att vara aktuell för i övrigt nämns inte.

Källa