Annons

Rullas nu ut till fler länder

Samsungs betatester av Android 10 och One UI 2.0 är igång

Samsung har nu dragit igång internationella betatester av Android 10 på flera håll i världen, efter att tidigare enbart ha låtit koreanska användare testköra den nya versionen av operativsystemet.

Publicerad Uppdaterad

Det är på den engelskspråkiga versionen av Samsungs produktblogg som det nu framgår att Android 10 går att betatesta på en rad nya marknader, efter att det tidigare varit förbehållet koreanska användare. Samsung specificerar inte exakt vilka länder som ingår, men skriver i inlägget att betaversionen är ”begränsad till vissa enheter, operativsystem och länder”. De telefoner som är aktuella är Galaxy S10e/S10/S10+ samt S10 5G. Det framgår även att betaperioden och kompatibiliteten varierar från land till land. Även den nya versionen av gränssnittet One UI kommer därmed att skilja sig beroende på enhet och land. Enligt sajten Sammobile är Polen, Storbritannien, Spanien, Indien och Kina länder på tur efter de tre inledande länderna och anävndare ska kunna anmäla sig via appen Samsung Members i sin telefon. Det ser dock inte ut som om svenska användare kommer att bjudas in.

Visar exempel

Samsung har även bifogat en rad skärmdumpar som ska illustrera hur den nya versionen av One UI skiljer sig rent visuellt från den förra. Framför allt så har man gjort aviseringar på skärmen avsevärt mindre i den nya versionen av gränssnittet. Syftet är att inte dölja lika mycket av innehållet på skärmen med aviseringarna, vilket spontant känns som en rätt vettig idé. Man slår även på trumman för ett vidareutvecklat mörkt läge och de nya funktioner för digital hälsa som nu är implementerade. 

Källa