Nya uppgifter

Samsungs Bixby har det tufft med engelskan

Samsungs AI-assistent Bixby har svårt att lära sig engelska. Det hävdar källor till koreanska The Investor, som bland annat hänvisar till bristfälliga resurser i utvecklingsarbetet.

Publicerad Uppdaterad

En av de största nyheterna när Samsung presenterade sina flaggskeppstelefoner Galaxy S8 och S8 Plus tidigare i år var Samsungs egen AI-assistent Bixby. Men assistenten har kommit att bli något av en besvikelse. Flera av Bixbys funktioner var nämligen inte färdiga när man släppte telefonerna, och framför allt så pratar Bixby ännu bara koreanska samt en mycket bristfällig engelska. En bredare utrullning av Bixby på engelska var enligt Samsung att vänta under maj eller juni, men så tycks inte bli fallet. Enligt källor till den koreanska publikationen The Investor beror det på att Bixby helt enkelt inte duger på engelska ännu. 

Resursbrist

Enligt källorna till The Investor så har Samsung det tufft med att utveckla stöd för Bixby på flera språk. ”Bixbys lingvistiska kapacitet är fortfarande otillfredsställande jämfört med större rivaler som Amazons Alexa eller Apples Siri” säger en anonym uppgiftslämnare. Enligt samma person ska det bland annat vara resurbrist som ligger bakom att det går trögt med språkutvecklingen. Det ska till exempel saknas både data- och språkexperter som kan bidra till arbetet. I USA är Bixby på engelska än så länge bara tillgänglig för ett fåtal användare som registrerat sig för så kallad ”early access”. När Bixby kan lanseras i en skarp version på engelska är oklart. 

Källa