Från mobil till bil

Samsungs Exynos-chipp och Isocell-sensorer ska användas i bilar

Den koreanska elektronikjätten Samsung har avslöjat att man kommer att förse bilindustrin med teknologi för avancerat förarstöd. Det handlar om både processorer och bildsensorer som vi normalt sett förknippar med företagets mobiltelefoner.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs Exynos-chipp är bekanta för den som känner till Samsungs mobiltelefoner. I vår del av världen – ja, faktiskt i alla delar av världen utom i Nordamerika – så sitter just Exynos-chippen under skalet på de flesta av Samsungs enheter. Samma sak gäller de Isocell-sensorer som gjort Samsungs mobilkameror till några av de bästa i världen. Och båda komponenterna är nu alltså aktuella för användning i fordonsindustrin. 

Ger bättre förarassistans

Tanken med chippen är att de ska användas i de system som tillhandahåller förarassistans av olika slag i moderna bilar. Med system för exempelvis objektidentifiering och automatisk inbromsning kommer förstås krav på hög prestanda. Och Samsung har tagit fram specialversioner av sina komponenter under namnet Exynos Auto och Isocell Auto, som ska klara lite tuffare förhållanden än vad en mobiltelefon utsätts för. Komponenterna visas upp just nu i samband med mässan IZB i tyska Wolfsburg. 

Källa