https://www.mobil.se/nyheter/samsungs-nya-satsning-spelkontrollen-gamepad
555305
Nyheter
Lanserad i Europa

Samsungs nya satsning - spelkontrollen GamePad

● BILDSPEL
Samsungs GamePad-kontroll för Galaxy-serien ska ta mobilspelandet till nya höjder.

Intresset för mobila spel har exploderat under de senaste åren. Man får anta att det är den ihållande trenden som har fått Samsung att ta fram en helt ny kontroll. Redan när Galaxy S4 visades upp för världen tidigare i år fick vi en snabb glimt av GamePad, men nu har alltså Samsung presenterat sin spelkontroll anpassad för mobilspel.

Konceptet fungerar på så sätt att du fäster din Galaxy-telefon i en slags klämma (upp till 6,3 tum stora enheter), och sedan parar ihop telefonen med kontrollen via NFC eller Bluetooth 3.0. Riktiga mobilgamers har sedan också möjligheten att ansluta sin Galaxy-enhet till tv-apparaten via HDMI-kabel eller AllShare (Samsungs teknik för skärmspegling) för en mer konsolliknande speluppelvelse.

Enligt Samsung ska kontrollen vara konstruerad med en hållbar ram av stål som löper runt GamePad. GamePad bjuder på kontroller i form av ett styrkors (även kalld D-pad), två analoga styrspakar, fyra knappar på ovansidan - och två Trigger-knappar på fronten.

Stödjer 35 spel

Här finns även en dedikerad Play-knapp som automatiskt öppnar en Mobil Console-app som visar specialanpassade GamePad-spel. Vid lanseringen ska utbudet bestå av 35 spel, vilket inkluderar titlar som Need for Sped Most Wantet, Prince of Persia: The Shadow and the Flame, Asphalt 8: Airborne och Modern Combat 4: Zero Hour.

Samsung har inte avslöjat några detaljer om priset på GamePad ännu, men säger att spelkontrollen kommer att släppas i Europa först, för att sedan komma till andra delar av världen. I nuläget finns det heller ingen information om det går att använda GamePad som en vanlig Bluetooth-kontroll till andra smarta mobiler än Samsungs Galaxy-lurar.