Kan visas upp på CES-mässan

Samsungs ”smarta” löparskor ser ut att vara nära lansering

Samsungs ambitioner med att bygga ett omfattande ekosystem av uppkopplad elektronik innefattar bland annat ”smarta” löparskor. Och nu ser just den produkten ut att vara redo för lansering.

Publicerad Uppdaterad

Det är den nederländska sajten Let's Go Digital som återigen varit i farten och nu uppmärksammat att ett tidigare patent på ett par ”smarta” löparskor från Samsung nu har kompletterats med bilder som visar en till synes helt färdig produkt. Samsung ansökte om det ursprungliga patentet på lösningen redan i somras, men ett patent är som bekant absolut ingen garanti för att man har en produkt på gång. Men i den komplettering man nu har gjort så förekommer alltså bilder som visar att man uppenbarligen lämnat tankestadiet bakom sig och gått vidare med produktutveckling. Det är sparsmakat med detaljer kring skorna, och på vilket sätt de ska kunna hjälpa en löpare som ett aktivitetsarmband eller en smart klocka inte redan kan är därmed oklart. 

Kan vara ett samarbetsprojekt

En annan aspekt är att Samsung knappast har någon större erfarenhet när det gäller tillverkning av skor, något som sannolikt innebär att man planerar ett samarbete med någon skotillverkare. Och med lite tur så kanske vi får veta mer om saken i samband med CES-mässan i januari. Kompletteringen av patentet kommer onekligen med klockren tajming om man har sådana planer. Det lilla som framgår om skorna av bilderna är att man kan aktivera och avaktivera sensorerna i skorna med hjälp av ett reglage på baksidan. Reglaget döljer av allt att döma även ett antal knappar, vars användningsområde är oklart. 

Källa