Trappar upp smarta hem-kriget

Samsungs Smartthings till Windows Phone

Samsung tar upp kampen med Google och Apple om att styra ditt hem.

Publicerad Uppdaterad

Samsung-ägda Smartthings, som tillverkar en hubb för att styra uppkopplade prylar i hemmet, lanserar en Windows Phone-app. Beskedet kom på måndagen, samma dag som Mobilbusiness rapporterade att Google-ägda Nest har köpt Revolvs smarta hem-lösning, som låter uppkopplade saker från olika tillverkare kommunicera med varandra och styras via en gemensam app.

Som vi då konstaterade har mobiltillverkarna tagit sitt marknadsandelskrig till ditt hem. Medan Google satsar på en plattform som är öppen för både tredjepartsutvecklare och hårdvarutillverkare, kommer Apple, i vanlig ordning, med sitt planerade Homekit erbjuda ett mer slutet system.

Samsung är alltså inne på samma spår som Google, en öppen plattform, vilket Smartthings vd Alex Hawkinson lovade att fortsätta tillhandahålla, även efter Samsungs köp. Att nu dessutom erbjuda Windows Phone 8-stöd, då de flesta smarta hem-lösningar (liksom Smartthings tidigare) endast är kompatibla med Ios och Android, ger Samsung en extra konkurrensfördel.

MOBILIZE YOUR BUSINESS
Hör Electrolux berätta om sin satsning på smarta hem på Mobilbusiness heldagskonferens Mobilize Your Business. Säkra din plats redan i dag – köp biljett här.

Källa