Googles kommande lur

Se "Nexus 5" i läckta videoklipp

Googles kommande godbit Nexus 5 har dykt upp i läckta videoklippt som cirkulerar på nätet.

Publicerad Uppdaterad

Det har snart gått ett år sedan LG och Google presenterade Nexus 4. Under den senaste tiden har nätet mer eller mindre svämmat över med rykten om de båda företagens nya kärleksbarn - en telefon som sägs få namnet Nexus 5.

Baserat på uppgifter från en läckt servicemanual ser det ut som Nexus 5 kommer att kunna stoltsera med Qualcomms prestandabest Snapdragon 800, ett systemchip med fyra processorkärnor klockade till 2,3 GHz, grafikdelen Adreno 330, 2 Gbyte (eller kanske 3 Gbyte) i ram-minne, en full hd-skärm på 5 tum (441 pixlar per tum) och ett lagringsminne på 16 eller 32 Gbyte.

Det sägs även att telefonen ska ha en 8-megapixelskamera med optisk bildstabilisering, stöd för trådlös laddning och ett icke-utbytbart 2300 mAh-batteri.

Nyligen publicerades två läckta klipp som påstås visa upp Nexus 5. I klippen kan vi bland annat se mer av Android 4.4. Det verkar dock tyvärr inte vara en purfärsk version av mjukvaran eftersom namnet "KeyLimePie" dyker upp i inställningsmenyn.

När det gäller telefonen ser det ut som att glaset på baksidan av Nexus 4 har bytts ut mot en slags gummerad plast på Nexus 6, liknande det material som vi hittar på baksidan hos nya Nexus 7-plattan. Det ser även ut som att högtalarna kan ha flyttats till telefonens underdel.

Kameran på Nexus 5-enheten ser ut att vara betydligt större än hos föregångaren, något som vi sett sedan tidigare hos på den mystiska lur som Google "råkade" visa upp när man avtäckte den nya Android KitKat-statyn.

Enligt rykten ska Nexus 5 och Android KitKat lanseras i morgon tisdag 15 oktober.

Tipstack till Kevin!

Källa