AI

Siris nya konkurrent

Dag Kittalus, medskapare till Apples personliga digitala assistent, har visat upp Siris efterföljare.

Publicerad Uppdaterad

Undrar vad Siri tycker om Dag Kittalus nya projekt Viv. Tanken är nämligen att Viv ska få oss, och branschen, att tycka att storasyster förlegad. Enligt Kittalus så är intelligenta röststyrda assistenter nästa paradigmskifte inom teknik. Det var han väldigt tydlig med under sin presentation på TechCrunch Disrupt i Brooklyn. 

En väsentlig skillnad mellan Siri och Viv är att den sistnämnda är tänkt att användas som en plattform som alla utvecklare kan använda i sina appar. Under Kittalus demonstration så bad han Viv att skicka 20 dollar till vännen Adam för en obetald barnota, och Viv visste vem vännen var och använde en pengaöverföring-app för att slutföra uppgiften. Intressant i sammanhanget är att tjänsten som används inte behöver vara en app som är installerad på mobilen. 

Även om demonstrationen var väldigt imponerande så gäller det att komma ihåg att Viv fortfarande är på ett utvecklingsstadium. En konsumentfärdig version är tänkt att lanseras i slutet av det här året. Vilka utvecklare som är med på ”Viv-tåget” får vi reda på i samband med lanseringen. Det innebär att Siri fortfarande har lite tid på sig att lära sig nya trick. För en sak är säkert, Viv lär inte ha gått henne obemärkt förbi.

Källa