Tar bort många funktioner

Skandiabanken uppdaterar eftersatt bankapp

Skandia, som en gång i tiden hade en bra bankapp, har nu uppdaterat den.

Publicerad Uppdaterad

Skandiabanken har släppt en ny och uppdaterad version av sin app. Appen har inte prioriterats på länge och det är först nu som man till exempel stödjer skärmen i Iphone X som ju lanserades för ett och ett halvt år sedan.

Utöver stödet för Iphone X, och samtidigt då de efterföljande Iphone-modellerna även de med sensorpanel i skärmen, så introducerar den nya versionen av appen ett par nya funktioner. Den stora nyheten är en design som är ny och utöver det är nyheterna sparsamma. För första gången kan man som kund nu till exempel sätta ett datum på överföringar till andra konton, välja sparade mottagare vid räkningsbetalning och sätta köp- och uttagsgränser för kort. Med andra ord känns det snarare som funktioner försvunnit än förbättrats och tillkommit. Funktionerna köpbevakning, ladda kontantkort samt mikrospar är till exempel sådana som fanns i den gamla versionen av appen men nu är borttagna.

I framkanten, men det var länge sedan

I samband med lanseringen av den nya appen påpekar appmakaren Smart Refill som gjort appen att det handlar om en prisbelönt app och hänvisar till att den flera gånger fått Mobils utmärkelse som bästa mobilbank. Det är dock länge sedan och sedan dess har många andra banker gått om och förbi. När mobilbank var ett nytt fenomen, långt innan Swish, var dock Skandia tillsamamns med Danske Bank en av föregångarna. Skandia hade till exempel en funktion som gjorde att du i samma anda som Swish enkelt kunde föra över pengar till vänner och bekanta direkt till deras betalkort utan att vänta och gå omvägen via bankkonto och den fördröjning det var förknippat med. Den tjänsten är dock liksom mycket annat som fanns i appen då nedlagd. När Mobil senast jämförde mobilbanksappar i ett stort test så var det Länsförsäkringar Bank som hade den bästa appen.