Limproblem?

Skärmproblem på Huawei Mate 20 Pro

Många användare, även här i Sverige, rapporterar om problem med grönskiftande skärmar på Huawei Mate 20 Pro.

Publicerad Uppdaterad

Huawei Mate 20 Pro började säljas i Sverige förra veckan. Vi och de flesta andra recensenter älskade telefonen, men det ser ut att bli en lansering med problem. Många användare, både utomlands och i Sverige, har rapporterat problem med skärmar som skiftar i grönt. Problemet är subtilt i dagsljus men tydligt i mörka rum.

Enligt en del rapporter uppstår problemet först efter några dagar. Eftersom det påminner om ett liknande problem som Nexus 4 hade vid lansering, och detta visade sig bero på felaktigt limmade skärmar, ligger det nära till hands att anta att det är samma problem med lim som ligger bakom denna gång. Att felet uppstår efter ett par dagar skulle i så fall bero på att limmet inte torkat ordentligt från början. Än så länge har vi dock ingen officiell kommentar från Huawei.

Vi har inte själva stött på problemet på något av de tre exemplar vi haft, inklusive det vi har nu, men vi har läsare som hört av sig med förstahandsupplevelse av problemet. Problemet verkar vara relativt utbrett då vi fått höra om folk som bytt in telefonen och fått en ny med samma problem.

Problemet verkar främst drabba de mobiler med skärm tillverkad av LG, medan de där skärmen tillverkats av BOE verkar vara problemfria. Den som har en Mate 20 Pro kan själv kontrollera skärmtillverkaren med följande app: https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.andr7e.deviceinfohw. Möjligen kan det vara så att den blå varianten huvudsakligen är försedd med skärm från BOE, då de som bytt in sina defekta mobiler i svart eller twilight till blå verkar ha kommit undan problemet. Mobils testexemplar är dock i twilight, med skärm från BOE.

Vi har sökt Huawei för en kommentar och återkommer så fort vi fått svar. Vi rekommenderar alla med problem med färgskiftande skärm att lämna tillbaka sin telefon.

Källa