https://www.mobil.se/nyheter/skosulor-med-v-rme-och-egen-app
562509
Nyheter
Mot kyla

Skosulor med värme och egen app

I vintertider är det många som söker efter olika sätt till att hålla sig varma. De bluetooth-uppkopplade skosulorna är ett av de mer högteknologiska alternativen.

Vinter. För vissa är det en tid av glädje, sportaktiviteter och snögubbar, för andra är det en årstid som innebär blå tår, överdrivet mycket kläder och trafikproblem. Oavsett vilken kategori av man tillhör så kan de bluetooth-uppkopplade skosulorna +Winter vara ett intressant sätt att hålla fötterna varma under de kyliga vintermånaderna. 

Sulorna har trådlös laddning och synkas med bluetooth till en mobilapp där man kan hålla koll på batteristatus, ställa in önskad temperatur. +Winter har också en inbyggd accelerometer som gör att sulorna aktiveras när användaren börjar röra på sig. Tyvärr håller den dock inte koll på aktivitetsstatistik vilket hade varit en intressant funktion. Sulorna ska vara vattentäta och CE-godkända och den tillhörande appen är finns för både Android och Ios.  

Vid tårna mäter sulan 2,2 millimeter, den tjockare häldelen mäter 6,2 millimeter och sulan väger 56 gram. Batteritiden efter full laddning uppges vara upp till fem timmar.  

Bakom sulorna återfinns kickstarterföretaget +T som redan har lanserat sulorna för den europeiska marknaden. 

+Winter är inte ensamma om iden. Vi kan även tipsa om Digitsole, vars varma skosulor även räknar steg.