Annons

Ny uppdatering

Skype anpassas för enklare telefoner

I takt med att smartphones blir allt vanligare även på så kallade utvecklingsmarknader så har många techbolag börjat optimera speciella versioner av sina appar och tjänster för enklare enheter. Senast ut är Microsoft, som med en ny version av Skype nu ska göra det lite mer behagligt för den som vill använda tjänsten på en äldre eller lite långsammare telefon.

Publicerad Uppdaterad

Det är lätt att glömma i den svenska vardagen, men globalt sett så betraktas smartphones av den typ du sannolikt har i jeansfickan som rena lyxprylar. Och i takt med att utvecklingsmarknaderna blir allt viktigare för techbolagen, så blir det också viktigare att skapa produkter och tjänster som fungerar med såväl betydligt långsammare hårdvara som äldre enheter och vid dålig uppkoppling. Android Go är ett exempel på den saken, Facebook Messenger Lite är ett annat. Och nu hakar Microsoft på med sin kommunikationsklient Skype, som nu kommer i en specialversion för äldre och långsammare enheter. 

Släpps inom kort

Den lite enklare versionen av Skype ska rullas ut inom de närmaste veckorna, och den är optimerad för enheter som kör Android 4.0.3 till 5.1. Både ljud och bild ska bli bättre, liksom den övergripande hastigheten i appen. Dessutom ska den gå att använda även när uppkopplingen är dålig. Enligt Microsoft är specialversionen av Skype mindre krävande både när det gäller arbetsminne och lagringsutrymme. 

Källa