Kairos Smartwatch

Smart hybridklocka utrustad med oled-skärm

Kairos Smartwatch
Kairos Smartwatch.

Kairos Smartwatch är en mekanisk hybridklocka som ger intryck av att vara både smart och snygg.

Publicerad Uppdaterad

Ett nystartat koreanskt företag är nu på gång med en hybridklocka som blandar smarta funktioner med en mer klassisk formgivning. Under oled-skärmen på Kairos Smartwatch döljer sig nämligen en äkta traditionell mekanisk klocka. Eftersom skärmen i fråga är genomskinlig så ser klockan ut och fungerar precis som en vanlig sådan tills dess att skärmen och de smarta funktionera i den aktiveras.

Sett till de smarta funktionerna så är en Kairos Smartwatch en klocka som inte utmärker sig särskilt mycket gentemot konkurrerande modeller. Med en bluetooth-anslutning, som du använder för att koppla klockan till din telefon med, så kan skärmen på klockan meddela när du får sms, mejl och meddelanden på sociala nätverk och chattappar skickade till dig. 

I telefonen finns även en accelerometer och vibrationsfunktioner. Batteriet i klockan är på 180 mAh och uppges räcka för upp till en veckas användning av den.

Priset för klockan kommer att ligga på motsvarande cirka 8 000 kronor för den fräsigaste modellen, när de första exemplaren skeppas i december. Den som redan nu förbeställer en klocka får dock rabatt.

Källa