Koreanska jättens mobilchef avslöjar

Smartphone med böjbar skärm ingen prioritering för LG just nu

LG vill ha en större bit av OLED-kakan.

Vi lär inte få se någon smartphone med böjbar skärm signerad LG i samband med Mobile World Congress. Det har LG:s mobilchef Kwon Bong-seok klargjort i samband med en presskonferens.

Publicerad Uppdaterad

LG är utan tvekan en av pionjärerna när det handlar om böjbara skärmar. Man visade redan för några år sedan upp en första prototyp på en böjbar OLED-skärm i samband med CES-mässan, och så sent som på årets upplaga av samma mässa presenterade man världens första tv med en skärm som går att rulla ihop. Det råder med andra ord ingen tvekan om att LG skulle kunna lansera en smartphone med böjbar skärm om man bara ville. Men några omedelbara planer på en dylik lansering finns inte, enligt mobilchefen Kwon Bong-seok, som har uttalat sig om saken i samband med en presskonferens i Seoul. 

Fokus på marknadsandelar och 5G

Trots att många av LG:s stora konkurrenter – bland annat Samsung och Huawei – har telefoner med böjbara skärma på gång, så väljer LG alltså bort konceptet i det här skedet. ”Under CES i januari så introducerade vi en tv som gick att rulla ihop. Det är avancerad teknologi och ett steg längre än annan böjbar teknologi. Vi har övervägt att släppa en böjbar smartphone i samband med att vi släpper en 5G-telefon, men valt att inte göra det” sade Kwon, som hänvisar till att det är för tidigt. LG:s fokus ligger på att återta marknadsandelar, och hoppet sätter man primärt till ordinarie smartphonemodeller med stöd för 5G. Men samtidigt poängterade Kown att LG är redo om det skulle behövas: ”Rent teknologiskt så är vi helt redo att svara på konsumenternas reaktion”. Huruvida LG har tagit fram en fungerande prototyp på en böjbar smartphone är oklart, men med tanke på just det sista uttalandet så lär man ha kommit långt på området. 

Källa