1
1
https://www.mobil.se/nyheter/snabbare-uppdateringar-i-android-12
569585
Nyheter
falskt
Snart kan Android uppdateras snabbare

Snabbare uppdateringar i Android 12

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/android12.png?itok=ZvcPWiyg', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/android12.png?itok=7s1CNtdd', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/android12.png', w: 950, h: 561, title: ' ' },]
Nästa generation av Android ska erbjuda enklare och mer konsekventa systemuppdateringar.

Snabbare uppdateringsmöjligheter i Android 12 kan även medföra mindre möjligheter för telefonutvecklare att hitta på egna lösningar.

Google har introducerat en teknik som kallas Project Mainline med avsikten att göra operativsystemsuppdateringar snabbare, enklare och mer konsekventa mellan telefontillverkare. Detta görs genom att göra om Android Runtime (ART) till en Mainline-modul och flytta funktioner för uppdatering av systemkomponenter till Google Play Store. Därmed blir det möjligt att när som helst skicka ut säkerhets- och andra uppdateringar som fristående delar i stället för att låta dem vänta på en traditionell systemuppdatering.

Detta kan även begränsa möjligheterna för telefonutvecklare att göra egna versioner av Android, vilket beroende på omständigheter både kan vara en för- och nackdel.

Ämnen