Annons

Guldig miniplatta

Snabbtest: Huawei Mediapad M2 8.0

Mobil.se har spanat i Huweis nya guldfärgade åttatumsplatta.

Publicerad Uppdaterad

Mediapad M2 8.0 är uppföljaren till förra årets Mediapad M1. Nytt för i år är bland annat att upplösningen på åttatumskärmen har ökats från 1280 x 800 pixel till 1920 gånger 1200 bildpunkter. Dessutom har den fyrakärniga processorn i M1:an byts ut mot ett 64-bitars Kirin 930-chipp med åtta processorkärnor på 2GHz, 2 gigabyte i ram och stöd för LTE.

Det är tydligt att Huawei satsar stenhårt på att få till en lyxigare finish på sina produkter. Mediapad M2 8.0 är inget undantag från det. Plattan har en unibodykonstruktion i metall, en tjocklek på 7,8 millimeter och är riktig välbyggd. Att den dessutom är guldfärgad spär på premiumkänslan.

Mediapad M2 8.0 körs med Android 5.0 Lollipop och Huaweis gränssnitt Emotion UI i version 3.0.5. Till skillnad från många andra billigare plattor känns Mediapad M2 8.0 kvick i vändningarna när vi växlar mellan appar och hemskärmen.

En annan sak vi gillar är plattans åttatumspanel, som har bra färgåtergivning, kontrast och detaljrikedom. Den kunde ha haft en bättre ljusstyrka, men med tanke på priset leverar M2:an ändå en vass skärmupplevelse.

M2:an har dessutom högtalare från Harman Kardon men det är svårt att göra en rättvis bedömning av dem i en så pass stökig miljö som ett mässgolv.

Plattan har dubbla kameror på 8 respektive 2 megapixel. Just kameran känns som Mediapad M2:s svagaste kort, bland annat på grund av en aningen långsam autofokus. Men vi behöver göra ett mer utförligt test för att kunna dra något större slutsatser om kamerakvaliteten och plattans prestanda i stort.

Mediapad M2 8.0 går att köpa hos Telia och kostar 2 995 kronor.