Dyrare än någonsin

Snap presenterar ny generation av Spectacles med 3D-linser

Nej, Snap verkar inte ge upp på sina Spectacles. Nu har man offentliggjort den tredje generationen av fotoglasögonen.

Publicerad Uppdaterad

Vackra är de inte, det kan vi nog enas om. Och hittills har de inte sålt särskilt bra heller. Det finns med andra ord hur många incitament som helst för Snap att lägga ned sina fotoglasögon Spectacles. Men icke. Efter att man något förvånande släppt en andra generation av glasögonen förra året, så kommer nu en tredje generation.

Spectacles 3 är precis som föregångarna tänkt att användas för att fånga bilder och videoklipp som man sedan publicerar direkt till Snapchat (eller till något annat socialt nätverk, för den delen). Den här gången har man saftat i med ett pris på hela 370 euro, vilket gör den nya versionen avsevärt dyrare än Spectacles 2 som kostar mellan 175 och 230 euro beorende på variant. Exakt vad som gör att de blivit så dyra är svårt att säga, men man har trots allt rustat glasögonen med 3D-linser, något som medger att man tar bilder och spelar in klipp med ett slags 3D-effekt.

Spectacles 3 kan även filma med 60 fps, vilket också är ett lyft. Den nya versionen av glasögonen släpps i november men kan förbeställas redan nu. 

Källa