https://www.mobil.se/nyheter/snapchat-k-per-s-kapp
561873
Nyheter
100 miljoner+

Snapchat köper sökapp

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Vurb%20Google%20Play.jpg?itok=16BP6PtX', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Vurb%20Google%20Play.jpg?itok=5OvlDzur', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Vurb%20Google%20Play.jpg', w: 650, h: 406, title: ' ' },]
Uppköpet av Vurb innebär att Snapchat bara i år har köpt två bolag som var och en kostat mer än 100 miljoner dollar.

Snapchat, som ligger bakom den sociala video-appen med samma namn, uppges köpa det fem år gamla företaget Vurb. Den sistnämnda står bakom en sökapp i mobilen, men exakt vad Snapchat har för planer med sökappen är inte känt. 

Vurb beskriver sin app som ett bekvämt sökverktyg för att hitta trendiga teman och göra bokningar med tjänster som Uber och Lift utan att behöva hoppa mellan fler appar. 

Appen har dock inte slagit igenom på vare sig App Store eller Google Play, enligt the Verge, så det kan tänkas att Snapchat vill använda teknologin bakom, snarare än att vidareutveckla appen i sig. Någon plan måste de ha eftersom de pungade ut 110 miljoner dollar för Vurb, 75 procent av betalningen var i aktier och resten var i pengar. Dessutom står Snapchat för ytterligare personalrelaterade kostnader som enligt The Information ska uppgå i nästan lika mycket som uppköpssumman. 

Tidigare i år köpte Snapchat Bitmoji för omkring 100 miljoner dollar. 

Relaterade artiklar

Ämnen