Ger extra realistisk effekt

Snapchat lanserar Iphone X-optimerade linser

Snapchat-användare som har Iphone X lär glädjas åt att den populära meddelandetjänsten nu lanserat så kallade linser som verkligen drar nytta av hårdvarumöjligheterna som Apples Truedepth-teknologi ger.

Publicerad Uppdaterad

För den som mot förmodan inte känner till konceptet med linser på Snapchat, så handlar det kortfattat om augmented reality för selfies. Man kan till exempel få ett par öron eller en mask som ser ut att sitta på ansiktet och som följer hur man rör sig. Konceptet är oerhört populärt, men lämnar ibland en del i övrigt att önska när det handlar om hur realistiskt det ser ut. Om man inte har en Iphone X, alltså. För nu har Snapchat lanserat linser som nyttjar kraften i Apples Truedepth-teknologi och genererar linser som ser extremt övertygande ut. 

Ännu bara ett fåtal linser

Det ser till en början ut som att masker och dylikt verkligen sitter på användarens huvud och/eller ansikte, snarare än som grafik som lagts på i efterhand. Dessutom förändras grafiken beroende på hur ljuset faller mot användaren, något som ytterligare bidrar till att det hela ser mycket realistiskt ut. I nuläget handlar det om de tre linser som finns på bilden här ovanför, men Snapchat säger att fler är på gång. Det kommer dock inte att framgå vilka linser som är anpassade för Iphone X, utan man kommer att få pröva sig fram. Att Snapchat lanserar linser direkt anpassade för Iphone X var känt sedan tidigare eftersom de demonstrerades redan när Iphone X visades upp för första gången. Det är dock först nu som de linserna finns tillgängliga i appen.

Källa