Annons

Uppdatering av Snapdragon 710

Snapdragon 712 nytt snabbt chipset för mellanprismodeller

Qualcomms senaste Snapdragon-chipset är en lätt uppdaterad version av företagets snabbaste mellanprischipset.

Publicerad Uppdaterad

När Qualcomm lanserade sitt chipset Snapdragon 710 skulle det överbrygga det växande gapet mellan mellanprischipseten i Snapdragon 600-serien och toppchipseten i Snapdragon 800-serien. Då framstod det som en bra idé, och den idén har bara blivit bättre när priserna på toppmodellerna fortsatt att skena iväg.

Nu har Qualcomm lite diskret lanserat en uppföljare i form av Snapdragon 712. Det är knappast en massiv uppdatering utan mer en fintrimning av det redan existerande chipsetet. Tillverkningsprocessen är densamma liksom grafikkretsen Adreno 616 och en neural processor för artificiell intelligens utrustad med flera processorkärnor. Den främsta skillnaden är att klockfrekvensen på processorerna ökats från 2,2 till 2,3 GHz, vilket ska ge en tioprocentig prestandaökning enligt Qualcomm, hur nu den matematiken går ihop.

Chipsetet har också fått förbättrad snabbladdning och stödjer nu Quickcharge 4+, mot Quickcharge 4 för Snapdragon 710.

Den enda telefonen som hittills nått Sverige med chipsetet Snapdragon 710 är Nokia 8.1. Vi upplever den som snabb och i prestandatester får vi resultat ungefär motsvarande lite äldre toppmodeller som Galaxy S8 och Oneplus 5.

Källa