Minus överhettning

Snapdragon 810 i Oneplus 2

Oneplus 2 kommer att använda sig av den kontroversiella processorn, men den här gången kanske vi slipper överhettning.

Publicerad Uppdaterad

I ett meddelande på företagets egna forum så berättar Oneplus att deras nästa telefon kommer att släppas med ett Snapdragon 810 under huven. I processorn finns så klart Adreno 430, som enligt tester presterat nästan två gånger bättre än Adreno 330 som satt i föregångaren.

Men oavsett vilka specifikationer telefonen har skulle det vara för intet om överhettningen fortfarande sinkade telefonen, något som det florerade rykten om tidigare i år. Vi testade processorn själva för att se om ryktena var sanna och fick farhågorna besannade. Enligt företaget ska det här dock ha lösts tillsammans med Qualcomm genom kylpasta och grafit som fördelar värmen.

Företagets egna androidbaserade operativsystem, Oxygen OS, ska veta vilka processorer som bör utnyttjas och undviker att använda två eller fler processorer som ligger bredvid varandra, något som också bör motverka överhettning. Man menar även att telefonens temperatur ska hålla sig stadig under flera timmars användning. Skulle Oneplus med de här löftena leverera en telefon som trots allt överhettas och sinkas av processorn ser vi inget gott resultat i försäljningen, särskilt eftersom att det bara är företagets andra telefon. Därför ställer vi oss försiktigt optimistiska till att de två företagen hittat en lösning. Likt föregångaren så kommer Oneplus 2 först att säljas genom inbjudan.