Samlar allt under ett tak

Snapdragon Sound Qualcomms nya satsning på ljud

Qualcomm gör mer än bara systemkretsar och nu samlar man allt som har med bra ljudkvalitet att göra under en beteckning.

Publicerad Uppdaterad

Den nya satsningen Snapdragon Sound handlar alltså inte egentligen om någon ny teknik, utan innebär att Qualcomm samlar sina olika tekniker för bättre ljud under ett tak. I det inkluderas Qualcomms överföringstekniker AptX, AptX HD, AptX Adaptive, deras kodningsteknik för 24-bitarsljud, deras brusreduceringsteknik, teknik för att förenkla hopparning med Bluetooth och minska fördröjningen av ljudet, men även de diverse kretsar för Bluetooth och Wifi som krävs för att få det hela att fungera.

Den första och hittills enda plattformen att få märkningen Snapdragon Sound är det nya toppchipsetet Snapdragon 888. Tillverkare av headset kan å sin sida licensiera Snapdragon Sound-märket, vilket innebär att om du har både en mobil och ett headset märkt med Snapdragon Sound så ska de oliak inkluderade teknikerna fungera smärtfritt. Tyvärr gäller detta inte de redan lanserade mobilerna med Snapdragon 888, till exempel Xiaomis Mi 11.

Vid lanseringen av Snapdragon Sound har Qualcomm fått med sig Xiaomi och Audio Technica, som alltså planerar att göra produkter med märkningen. Man har även fått med sig Amazon, som på streamingtjänsten Amazon Music HD gjort en kurerad spellista för enheter optimerade för Snapdragon Sound.

Källa