Testas nu

Snart anonym inloggning med Facebook

Anonym inloggning var en av de många nyheter som Facebook presenterade vid sin utvecklarkonferens på onsdagen.

Publicerad Uppdaterad

Förra året genomfördes så många som tio miljarder inloggningar med hjälp av Facebook. Men företaget vill att ännu fler ska logga in på olika tjänster och appar med tjänsten. En nyhet som kan göra att fler vågar göra det utan att oroa sig för att ge allt för mycket information till appar är anonym inloggning, ett nytt sätt att logga in med Facebook anonymt. Eller nästan anonymt: Facebook vet nämligen även fortsättningsvis i vilka appar du loggar in. Men som användare begränsar du den information du ger appar.

När man idag loggar in i en app med Facebook brukar det innebära att den aktuella appen får tillgång till hela ens profilinformation. Med den nya anonyma inloggningen kan användaren välja att endast användarnamn och lösenord sparas, istället för att ge tillgång till hela profilinformationen. Användaren kan sedan ändra inställningen.

Anonym inloggning testas nu med ett antal utvecklare. När funktionen rullas ut till användare är däremot fortfarande oklart.

Facebook presenterade även en ny version av Facebook Login som låter användare lite mer exakt välja vilken information som delas med appar genom att välja olika kategorier av uppgifter, direkt vid inloggning. 

Den nya inloggningen innebär även att appen inte kommer att kunna lägga ut statusuppdateringar utan tillåtelse, något som man oftast måste gå med på för att kunna genomföra en appinloggning via Facebook idag. Möjligheten erbjuds också att välja vilka som kan se eventuella statusuppdateringar från appen. 

Den nya inloggningen kommer att rullas ut under kommande månaderna.

Vad tycker du om de nya inloggningsfunktionerna? Kommentarsfältet är ditt.