Hög tid att uppdatera

Snart försvinner Office-stödet för äldre Androidversioner

Den som kör Microsofts Office-appar på en äldre och ouppdaterad Androidenhet gör bäst i att uppdatera sin enhet, alternativt skaffa en ny. För nu upphör stödet för både Kitkat och Lollipop.

Publicerad Uppdaterad

Android Kitkat som släpptes 2013 finns fortfarande på 7,6 procent av alla enheter med Android, enligt de senaste siffrorna från Google. Och Lollipop från 2014 ligger på hela 17,9 procent. Med tanke på hur många användare det innebär, så är chansen ändå rätt stor att många av dem också kör Microsofts Office-appar på dem, något som blir lite problemtiskt inom kort. Microsoft har nämligen aviserat att man från och med juli i år plockar bort stödet för apparna på både Kitkat och Lollipop, vilket innebär att man inte får några nya funktioner, men framför allt inte några säkerhetsuppdateringar. Apparna kommer förvisso att fortsätta fungera, men det är naturligtvis ingen jättebra idé att använda dem efter juni månads utgång. Den som vill fortsätta använda Office-apparna bör med andra ord uppdatera till Marshmallow eller en nyare version av Android snarast, alternativt skaffa en ny telefon om det inte går. 

Microsoft har däremot inte kommit med någon information om hur man tänkt gå vidare med Office-stödet för Windows 10 Mobile, så de få användare som finns på den plattformen kan sannolikt räkna med fortsatt stöd ett tag till. 

Källa