Förslagslådan stängd

Snart har Android N ett namn

Google har stängt förslagslådan och utlovar ett namn på Android N inom kort.

Publicerad Uppdaterad

Google har traditionellt döpt sina systemversioner av Android i bokstavsordning i utvecklingsfasen, och den bokstaven har fått följa med, i namnet på en sötsak, som en del av den officiella beteckningen på systemversionen tillsammans med versionsnummer.

I takt med att Android växt har förstås det där med bokstaven blivit en allt större grej som Google använder i sin marknadsföring, och man har bland annat tidigare sålt bokstaven K till Nestle och KitKat.

För N valde man i stället att ha en förslagslåda där man kunde skicka in namnförslag. Nej, det var ingen tävling och inga vinster utlovades, man kunde möjligen få äran av att ha varit med om att tänka ut det vinnande förslaget, förmodligen tillsammans med tusentals andra.

Google har inte angett hur man kommer att utse det slutliga namnet bland förslagen, men nu har man i alla fall stängt förslagslådan, och lovar att tillkännage ett slutligt namn "inom de närmsta veckorna". Det får nog tolkas som att vi får veta vad systemet heter senast i början av juli.

Inte för att vi skickat in förslaget, men blir det inte Android Nogger blir vi besvikna.

Källa