Annons

Inget mer semesterspammande

Snart kan du ”tysta” konton på Instagram

Semesterbilder från Karibien som orsakar avundsjuka, otaliga bilder på barn och hundar eller ständiga träningsuppdateringar? Snart kan du slippa dem i ditt Instagramflöde, för med en kommande uppdatering blir det möjligt att ”tysta” enskilda konton utan att avfölja dem.

Publicerad Uppdaterad

Visst kan man diskutera syftet med vissa Instagraminlägg. Ska man vara krass så går det nog att diskutera syftet med alla Instagraminlägg. Och man kan även diskutera vad man ska med Instagram till om man nu mest sitter och retar sig på vad andra lägger upp. Men visst har vi alla någon kontakt på det Facebook-ägda bildnätverket som tycks dominera flödet och gärna bjuder på både för många inlägg och ”fel” typ av inlägg. Att avfölja personen kanske inte alltid faller i god jord rent socialt, så vad ska man göra? Det dilemmat kan snart vara överspelat, för nu rullar Instagram ut en så kallad mutefunktion, som gör det möjligt att dölja samtliga inlägg från ett visst konto utan att behöva avfölja personen i fråga. 

Finns bakom prickarna

Många användare har fortfarande inte fått tillgång till funktionen och här på Mobil har vi fortfarande inte sett röken av den på vare sig IOS eller Android. Men det är bara att härda ut och ge sig till tåls. Utrullningen beräknas ta några veckor, och väl på plats så hittar man mutefunktionen i menyn som man kommer åt via de tre prickarna intill kontonamnet där man idag hittar alternativen ”Aktivera aviseringar om inlägg”, ”Anmäl” samt ”Sluta följa”. Man får även fortsättningsvis aviseringar vid omnämnanden och möjligheten till direktmeddelanden finns kvar även efter att man valt att tysta ett konto. Den man ”tystar” får dessutom aldrig någon kännedom om att man valt bord vederbörande ur sitt flöde. Det går med andra ord utmärkt att vara en rakt igenom falsk person och låtsas som ingenting nästa gång man träffar vederbörande IRL. 

Källa