https://www.mobil.se/nyheter/som-en-blandning-av-blogg-och-sms
278673
Nyheter

"Som en blandning av blogg och sms"

Mikrobloggen har tagit fart och nya tjänsten Bloggy binder ihop sms, mms och Facebook. Du kan kolla vad kompisarna har för sig och styra det mesta via mobilen.

Likt Facebooks statusmeddelanden är mikrobloggen ett sätt att meddela och hålla koll på vad kompisarna har för sig. Skillnaden mot att ha en blogg är at meddelandena man skriver i Bloggy är betydligt kortare och tanken är att det inte ska ta så mycket tid, varken at följa kompisarna eller att själv hålla vännerna uppdaterade.

Bloggy är inte först med konceptet, men de är den första svenska mikrobloggen och importerar en rad olika flöden från andra webbtjänster. Har du redan en mikroblogg på till exempel Jaiku eller Twitter, som är de två främsta sedan tidigare, går det innehållet att integrera med Bloggy. Här samlas alltså dina postningar, liksom exempelvis bilder från Flickr, favoritvideos från Youtube och så vidare.

- Jag ser Bloggy som ett komplement till Facebook och andra så kallade lifestreamingtjänster. Man kan låta statusuppdateringar från andra tjänster dyka upp i Bloggy, berättar Jonas Lejon som startat Bloggy.

Mobilkopplingen i tjänsten innebär att man förutom att använda tjänstens mobilanpassade webbsida även kan uppdatera vännerna via sms och mms. Bloggy låter dig alltså nå ut till flera enkelt och bifoga bilder.

- När du rör dig på stan och till exempel vill ta en fika eller gå på bio ger Bloggy dig via mobilen en kanal till flera personer på en gång. Du skickar helt enkelt ett meddelande till din mikroblogg "Någon som vill ta en fika?", säger Jonas Lejon.

Dessutom kan man i mobilen även läsa vad kompisarna gör och direkt i mobilen se de bilder och filmer som de laddat upp.

Finns det någon möjlighet att utnyttja mobilens position i tjänsten?

- Javisst, Bloggy kan kopplas till tjänsten Fire Eagle där du kan dela med dig av telefonens position och på det sättet även meddela dina vänner på Bloggy var du befinner dig.

Bloggy lanserades officiellt för ett par dagar sedan efter en tids betatestande och grundaren Jonas Lejon siktar nu på internationell lansering.