Stora problem i Australien

Sommartid får Apple Watch Series 4-enheter att krascha

Användare i Australien slår nu larm om att deras Apple Watch Series 4-enheter hamnat i omstarts-loopar efter att landet gått över till sommartid. Det är ännu oklart vad saken beror på.

Publicerad Uppdaterad

Australien ligger ju som bekant i den södra hemisfären och går således mot sommar just nu. Och i vanlig ordning så bytte man till sommartid den första söndagen i oktober, vilket var igår. Och för ägare till nya Apple Watch Series 4 tycks den övergången ha gått allt annat än smärtfritt, då det nu kommit mängder av rapporter om enheter som kraschar och hamnar i till synes oändliga omstartsloopar. Det är den för enheten unika virtuella urtavlan Infograph Modular som tycks ställa till det, då den inte tycks ha programmerats för att klara dagar med en timme mindre. 

Byte av urtavla löser problemen

I andra delar av världen byter vi till vinterntid betydligt senare, vilket föranlett att det just är användare i Australien som kommer med rapporterana. Många menar att man kan kringgå problemen om man byter till en annan virtuell urtavla. Huruvida problemen upphör nästa dygn återstår nu att se, och Apple har än så länge inte kommenterat saken. Det blir onekligen intressant att se vad som händer när resten av världen byter till vintertid, något som sker i Sverige den 28 oktober. Möjligen påverkas Apple Watch Series 4 även av att dygnet blir en timme extra långt. 

Källa