https://www.mobil.se/nyheter/sommartips-makrolins-powerbank-och-airpods-snodd
567206
Nyheter
Mobiltillbehör

Sommartips: Makrolins, powerbank och Airpods-snodd

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/hitcase_1.jpg?itok=GmdSOVmD', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/hitcase_1.jpg?itok=GWGOdvxd', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/hitcase_1.jpg', w: 2000, h: 1322, title: ' ' },]
Mobil.se listar tipsar om våra favoriter bland mobiltillbehör. Här är ytterligare tre som inte låter sig kategoriseras så lätt.

Hitcase Splash Case/Truelux

Ännu ett tåligt skal till Iphone, men med en twist. Hitcase Splash Case ger din Iphone lite ökat skydd mot damm och vatten, och skyddar framför allt telefonens Lightning-kontakt och knappar.

Knorren är att du dessutom kan köpa till och fästa extra kameralinser på din Iphone. Linserna finns för makrofotografering, vidvinkellins, och en “fiskögelins” för supervidvinkel. Även linserna är vatten- och dammtäta. Makrolinsen ger tre gångers förstoring med ett näravstånd på 12 mm, vidvinkellinsen ger 120 graders diagonalt synfält och supervidvinkellinsen ger 148 graders diagonalt synfält och en närgräns på 16 mm. Linserna är förstås enkla att fästa på skalet och ta loss igen.

Namn: Hitcase Splash Case med Truelux-linser
Typ: Stöttåligt mobilskal med speciallinser för mobilkameran
Finns till: Iphone X/XS/XR
Pris: 800 kr för skalet, 500 kr per lins

Mobils test av Hitcase Splash Case + Truelux Macro

Xiaomi Mi Power Bank 2C 20000mAh

Ett reservbatteri till mobilen är nästan ett måste när man reser. Det finns hur många så kallade powerbanks som helst att välja mellan, och egentligen är det viktigaste när du väljer att göra en avvägning mellan kapacitet och vikt. Du vill inte ha ett reservbatteri med så lite kapacitet att det bara fördröjer det oundvikliga, men är batteriet för tungt följer det aldrig med i packningen.

Den här gången lyfter vi fram en rejälare pjäs. Med 20 000 mAh räcker den till cirka fem mobilladdningar, och den har två USB-portar så att du kan ladda två mobiler samtidigt. Den klarar även av att ladda laptops som stödjer USB C-laddning. Laddaren har stöd för snabbladdning enligt Quick Charge 3, som bland annat Samsung och mobiler med Qualcomms chipset använder sig av, och som gör att mobilen inte laddar ur snabbare än den laddar om du använder den samtidigt som du laddar den. Mått och vikt är ungefär som två mobiltelefoner lagda mot varandra.

Namn: Xiaomi Mi Power Bank 2C 20000mAh
Typ: Reservbatteri till mobilen
Vikt: 358 gram
Pris: 400 kr

Tapper Airpod Strap

Egentligen tycker vi att det här är en helknasig pryl. Själva poängen med Airpods är att de är helt fria från sladdar, och vill du ha ett snöre som håller ihop dina Airpods så att du inte tappar bort dem är det kanske inte just ett par Airpods du ska ha?

Men vad vet vi. Modet har ingen lag, och det kan ju dessutom finnas andra skäl till att tycka att Airpods är lurarna just för dig. Om du känner att du vill ha en halsrem till dina Airpods löser Tapper Airpod Strap uppgiften med stil. Remmen är i tvinnat läder med mässingsdetaljer av svensk design, och det är lätt att sätta fast och ta loss dina Airpods vilket förstås är en nödvändighet när du ska ladda dem. Hållarna lämnar också utrymme i änden för att headsetets mikrofoner ska fortsätta att fungera.

Remmarna finns i sex färger och ett magnetlås håller ihop dina Airpods när du har dem om halsen. Längden är 67 cm.

Namn: Tapper Airpod Strap
Typ: Läderrem till Airpods
Finns till: Apple Airpods
Pris: 500 kr

Sommartillbehör