https://www.mobil.se/nyheter/sommartips-mobilskal
567200
Nyheter
Mobiltillbehör

Sommartips: Mobilskal

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/sunne.png?itok=21xr38Ms', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/sunne.png?itok=DYv3JYy7', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/sunne.png', w: 2000, h: 1000, title: ' ' },]
Mobil.se listar tipsar om mobiltillbehör. Här är våra favoriter just nu bland mobilskal.

Krusell Sunne

Krusell är ett svenskt företag med en lång rad mobilskal i portföljen, ofta i läder i olika färger och format. Att de är svenska gör att sortimentet innefattar de märken som är populära i Sverige, inklusive Sony och Oneplus.

Krusell Sunne är deras bredaste produktfamilj, som innehåller såväl läderbaksidor som plånboksfodral, och för den delen matchande powerbanks, Airpods-fodral och trådlösa laddare. Plånboksskalen har utskärningar för mikrofon och högtalare så att du ska kunna tala i mobilen även med locket stängt. Skalen är i äkta läder i fyra olika färger, svart, grå, beige och brunröd. Av egen erfarenhet vet vi att de håller bra över tid och åldras med värdighet.

Namn: Krusell Sunne
Typ: Mobilskal
Material: Läder
Pris: från 300 kr

Gear4 Piccadilly

Har du en ny mobil för 10 000+ kronor och är rädd för att tappa den och slå sönder glasbaksidan? Vi förstår dig, vi börjar få en riktig samling med dyra mobiler med spräckt baksida på redaktionen! Vet du med dig att din mobil behöver tåla lite stryk kan ett mobilskal från Gear4 vara på plats.

Företaget har en hel serie skal, där till exempel Piccadilly gör att telefonen ska tåla fall från 4 meters höjd. Piccadilly finns i färgerna svart, grönblå, blå, rosa och vit, och vill du ha ett mer diskret genomskinligt skal finns serien Crystal Palace. Till bägge produktfamiljerna har du även möjlighet att köpa till en stajlad utbytbar baksida.

Vill du att telefonen även ska klara fall med skärmen neråt mot spetsiga föremål finns plånboksmodellen Oxford med plats för kort, och är 4 meter inte tillräckligt har Gear4 även skal som tål fall på 5 eller 6 meter. Skalen finns till S10-familjen samt Iphone X/XS/XS Max/XR.

Namn: Gear4 Piccadilly
Typ: Mobilskal
Material: Plast
Pris: från 350 kr

Mophie Juice Pack Access

Mophie praktiskt taget uppfann konceptet med mobilskal med inbyggda extrabatterier, och man vet vad man håller på med. Om du kan stå ut med att din mobil blir märkbart tyngre och klumpigare får du också betydligt längre batteritid och ett gummiklätt stöttåligt fodral som gör att du kan vara mindre rädd om telefonen.

Den senaste generationen mobilskal för 2018 års Iphone är dels inte mycket tjockare än vanliga mobilskal, dels använder den trådlös laddning för att ladda Iphone, vilket innebär att Lightning-kontakten är fri att användas till headset. Själva skalet kan i sin tur också laddas trådlöst.

Batterikapaciteten är inte specificerad men uppges förlänga mobilens batteritid med upp till 31 timmar.

Namn: Mophie Juice Pack Access
Typ: Stöttåligt mobilskal med reservbatteri
Finns till: Iphone X/XS, XS Max, XR
Pris: 1000 kr

Sommartillbehör