Ikea + Sonos

Sonos berättar: Ny Ikea Symfonisk på väg

De två företagen Ikea och Sonos har meddelat att de har nya samarbeten på gång. Två nya högtalare är på väg, men detaljerna är ännu inte så många.

Publicerad Uppdaterad

För två år sedan lanserade Ikea och Sonos två högtalare i ett samarbete som de själva påstår har pågått sedan dess. Men några fler produkter har inte synts till. De två högtalarna som lanserades då, 2019, kombinerade Sonos teknik med Ikeas prisbild och den billigare Ikea Symfonisk-högtalaren i form av en bords/vägghyllehögtalare kostade ungefär hälften av vad en Sonos One kostade då. 

Nu har dock de båda börjat hinta om en kommande produkt i sina Instagramstories. Det är inte mycket information som ges, bara att "det ser ut som Symfonisk" och de båda tillverkarnas loggor. Däremot har produkterna skickats in för godkännande av FCC (Federal Communications Comission) i USA. I deras rapport kan man se att Ikea FHO-E1913 är en trådlös enhet som kan spela musik. Det ska finnas kopplingsmöjligheter i form av Wifi och en ethernetport. FCCs rapport nämner också att du kan använda Sonos app för att kontrollera högtalaren. Det ska också finnas en kontakt för strömsladd på högtalaren. Man tror inte att det handlar om en bräbar enhet du akn ta med dig och att Ikea och Sonos-samarbetet i detta läge alltså inte ska konkurrera med Sonos Roam eller Move. Det finns heller ingen information om högtalaren har någon inbygd mikrofon vilket skulle kunna göra den kompatibel med någon assistent som Google assistenten eller Alexa. 

Sajten The Verge har också publicerat en artikel om ytterligare en Sonos/Ikea-produkt som ska vara en smart högtalare dold i någon form av väggkonst. Det är oklart om högtalaren finns i ramen eller om den går att flytta mellan olika enheter. The Verge hävdar att de har sett en bild på produkten, men att det inte går att säga så mycket utifrån den bilden, mer än att på håll ser det ut som en vanlig Ikeatavla men med en elsladd. 

Så nu är det bara att vänta på antingen fler ledtrådar, läckor eller en lansering. 

Källa