https://www.mobil.se/nyheter/sonos-far-antligen-stod-for-google-assistent
567005
Nyheter
Fortfarande få detaljer

Sonos får äntligen stöd för Google Assistent

Den som väntar på något gott väntar i regel alltid för länge. Och i fallet med högtalartillverkaren Sonos och Google Assistent, så har det onekligen hunnit flöda en hel del data genom fibernäten innan det nu äntligen blir av.

Någon gång under veckan. Det är beskedet som Sonos nu kommit med rörande stöd för Googles AI-assistent i sina multirumshögtalare. Ja, åtminstone när det gäller USA. Vad gäller resten av världen så är det fortfarande oklart när stödet dyker upp. En diffus formulering om att andra marknader följer under de kommande månaderna är allt vi har att gå på så här långt, men USA är åtminstone en start, och en indikation på att man åtminstone inte har fimpat idén som presenterades för över ett år sedan. På sin svenska blogg är det senaste beskedet från Sonos fortfarande att man betatestar funktionen och när vi får svar från Sonos i Sverige säger man till Mobil att man räknar med att Google Assistant når svenska Sonos-användare "inom ett par månader".

Till en början blir det enheterna Sonos One och Beam som får stödet och som därmed blir de första produkterna från företaget som har stöd för både Google Assistent och Amazons motsvargihet Alexa. Det är sparsmakat med detaljer om saken i övrigt, och det är till exempel oklart om assistenten kommer att fungera med andra Sonoshögtalare via en Google Home-enhet.

På Mobil testade vi Sonos One i oktober 2017 och redan då utlovades den få röststyrning inom kort, men det är alltså först nu som det verkar hända något.