Annons

Sonos Play 3

Sonos lanserar nya högtalare

Sonos har släppt nya, mindre, högtalare till sitt system för trådlös mobilstyrd musik.

Publicerad Uppdaterad

Sonos Play 3 heter det nya högtalarpaketet, som består av två små högtalarelement och ett baselement. Småhögtalarna kan användas i stående eller liggande läge, en sensor anpassar ljudåtergivningen beroende på läge, och ett skruvhål för väggmontering finns på baksidan. Högtalarna finns i svart eller vitt och har ett rekommenderat cirkapris på strax under 3000 kronor.

- Baselementet gör verkligen skillnad. Det finns många kompakthögtalare på marknaden som låter plåtiga och diskanta. Förhoppningsvis kommer ni att bli imponerade av det större ljudet från Sonos Play 3 när ni hör det, säger Ian Barnett, Sverigeansvarig på Sonos.

Sonos är ett trådlöst ljudsystem, och för att sätta upp det behöver man en trådlös hub, kallad Sonos Bridge. Denna har man prissänkt till ca 500 kronor. Man fortsätter att sälja sitt gamla högtalarsystem med tyngre ljud under namnet Sonos Play 5.

Det finns naturligtvis också en mobilkoppling till Sonos, eftersom vi skriver om dem. Systemet styrs bäst med mobilen som fjärrkontroll, och till det finns det appar för både Iphone och Android. Androidappen finns nu även på svenska.

En av poängerna med Sonos system är integrationen med onlinetjänster. Sonos räknar upp mer än ett dussin musikttjänster som kan strömmas via deras system. De som är mest relevanta för svenska förhållanden är Spotify, itunes och LastFM. Man kan dock av upphovsrättskäl inte konfigureraupp egna musiktjänster till systemet, och för svenska förhållanden saknas till exempel Wimp.