Finns ännu bara i Homepod

Sonos öppna för att förse sina högtalare med Siri

I dagsläget finns Amazons AI-assistent Alexa på en rad externa plattformar, däribland för Sonos multirumshögtalare. Och där kan även Apples motsvarighet Siri komma att dyka upp på sikt.

Publicerad Uppdaterad

Den som vill använda Siri med en multirumslösning – eller ens en högtalare av något slag överhuvudtaget – får i dagsläget vackert fina sig i att köpa Apples egen högtalare Homepod. På det området skiljer sig Apple väsentligt från konkurrenterna Alexa och Google Home, som finns implementerade i mängder av tredjepartshårdvara. Men multirumsjätten Sonos, som blivit ett mycket populärt varumärke på senare år, kan komma att förse sina högtalare med Siri. Viljan finns åtminstone, om man får tro företagets vd Patrick Spence. 

Upp till Apple

Det är i en intervju med sajten The Verge som Spence hävdar att bollen mer eller mindre ligger hos Apple. ”Jag tror att Apple i nuläget behöver bestämma sig kring hur man ska göra med Siris tillgänglighet för tredje part, men vi har haft flera samtal och ser fram emot ännu fler” säger Spence i intervjun. Apple meddelade i samband med utvecklarkonferensen WWDC förvisso att man öppnar upp Siri för tredjepartsutvecklare, men vi gissar att Sonos möjligen vill ha kontroll på en annan nivå än vad Apple kan erbjuda i dagsläget. Dessutom lär Apple vilja sälja Homepod-enheter, vilket självfallet skulle kunna utgöra ett rent affärsmässigt hinder. För oss svenskar som inte har tillgång till Homepod i nuläget vore det onekligen välkommet med stöd för Siri i Sonos-produkter. 

Källa