Strömmat ljud

Sonos startar egen musiktjänst: Sonos Radio

För att utöka utbudet av musik har Sonos nu startat en egen radiotjänst där de bland annat erbjuder musik kurerad av olika kända musiker.

Publicerad Uppdaterad

Sonos har gjort ett tillägg i sin app, nämligen en egen radiotjänst. Det här utökar utbudet av ljudkällor i både Sonos egna högtalare och de man gjort tillsammans med Ikea.

Sonos radiotjänst består av en kombination av 60 000 olika internationella stationer från ett antal olika strömningspartners. Man kompletterar dessa med Sonos egna radiostationer som bland annat kommer att vara musik kurerad av olika kända artister. Det kommer också att vara program som spelas in i Sonos butik i New York. 

Det egenproducerade materialet kommer att vara reklamfritt, medan övrigt material kommer att vara reklambaserat. Till en början är inte Sonos egenproducerade material tillgängligt i Sverige, utan lanseringen gäller främst USA, Storbritannien, Australien, Kanada och Irland. Men fler länder ska komma vartefter. Vi har dock inte fått någon tidsplan för när det blir aktuellt för Sverige.