Högupplösta Oled-skärmar

Sony bekräftar att man arbetar med 4K Oled

En officiell Sony-representant bekräftar att företaget arbetar med OLED-skärmar med 4K-upplösning till mobiler.

Publicerad Uppdaterad

På Mobile World Congress i Barcelona om fem veckor håller Sony en presskonferens där man väntas lansera minst en ny toppmodell. Ett förhandsrykte talar om att en av modellerna är en mobil med Oled-skärm med upplösningen 3840 x 2160 pixel, något som aldrig gjorts förut.

Nu har en officiell Sony-representant, närmare bestämt Hitoshi Osawa, Head of UX product planning på Sony Mobile kommenterat saken så här i en intervju:

- Allt jag kan säga är att vi investerar pengar i Oled-displayer. Och väldigt snart kan ni få se 4K Oled-displayer i mobiltelefoner, vilket hittills inte existerat. Nästa steg är 4K Oled, och ni kommer inte att bli besvikna.

Därmed inte sagt att man kommer att visa upp en sådan telefon om en månad förstås, bara att man jobbar på det. Än så länge har Sony aldrig gjort någon mobiltelefon med Oled-skärm, som har svartare svärta och drar mindre ström än lcd-displayer, men har lite sämre färgåtergivning och kortare livslängd. Man kan också diskutera om man över huvud taget behöver mobiler med 4K-upplösning, skillnaden mot vanlig HD går knappt att uppfatta med blotta ögat på skärmar i mobilstorlek. Sony är hittills ensamt om att göra mobiler med LCD-displayer i 4K.

Källa