Hänvisar till rådande trenden

Sony: Därför slopade vi klassiska hörlursutgången

Sony har nu besvarat frågan om varför de valde att slopa den klassiska hörlursutgången på sina nya telefonmodeller XZ2 och XZ2 Compact. Men svaret har inte fallit alla i smaken.

Publicerad Uppdaterad

Trendsättare eller trendföljare? Ja, det är frågan hur man som mobiltillverkare ska förhålla sig till idéer som sakta men säkert blir normen, men som också kritiseras. När Apple valde att slopa den klassiska 3,5-millimetersutgången med sin Iphone 7 var det många som blev upprörda, inte minst med tanke på hur Apple tenderar att vara just trendsättande. Därefter har fler och fler tillverkare valt att göra likadant. Sony kan således knappast lastas för att man hakar på, men trots det så har den japanska elektronikjättens motivering kring beslutet att inte förse de nya telefonerna XZ2 och XZ2 Compact med klassisk hörlursutgång väckt en del ilska.

Design och trender

I ett uttalande kring saken skriver Sony: ”Det är en del i skiftet till vårt nya formspråk Ambient Flow. För att kunna skapa den vackra sömlösa designen behövde våra designers plocka bort hörlursutgången. Dessutom är vi medvetna om den större trenden på marknaden mot helt trådlösa hörlurar snarare än hörlurar med sladd”. Framför allt vänder sig nu många Sony-fans mot att man beskriver de förhållandevis tjocka XZ2-telefonerna som enheter vars design skulle lida av ett 3,5-millimetershål. Men många menar också att Sony borde veta bättre än att följa trender. 

Källa