https://www.mobil.se/nyheter/sony-ericsson-arc-ska-f-android-30
383741
Nyheter
Lovar snabbare uppdateringar

Sony Ericsson Arc ska få Android 3.0

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/644517.jpg?itok=KP0BhOoq', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/644517.jpg?itok=4SDF5WXM', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/644517.jpg', w: 600, h: 266, title: ' ' },]
Sony Ericsson ska ändra strategi och bli snabbare med uppdateringar till sina nya telefoner, säger en talesperson. Nya mobilen Arc kommer att börja säljas med purfärska Android 2.3, men också få Android 3.0, Honeycomb, så snart systemet finns i en version för mobiltelefoner.

Det var på Sony Ericssons pressträff på CES-mässan i Las Vegas i natt som Sony Ericssons Nathan Vautier berättade om bolagets nya strategi.

- Vi är väldigt medvetna om utmaningarna från 2010, då vi var sena med att uppdatera telefonerna till den senaste versionen av Android, sade Nathan Vautier enligt webbsajten Techradar.

- Planen nu är att bli förbaskat mycket snabbare i framtiden, sade Nathan Vauter.

Honungskaka även för telefoner

Tidigare uppgifter har gjort gällande att Android 3.0, även kallad Honeycomb, bara skulle vara för surfplattor. Det stämmer bara till viss del.

Den version av Honeycomb som utvecklats nu är utvecklad enbart för surfplattor, men det ska så småningom komma en version av Honeycomb även för telefoner. Såväl Sony Ericsson Arc som LG Optimus Black och Samsung Nexus S ska kunna uppdraperas till Android 3.0 så småningom.

Men Sony Ericsson Arc börjar alltså säljas redan nu under första kvartalet, och vid säljstarten är det Android 2.3 som sitter i telefonen.