https://www.mobil.se/nyheter/sony-flyttar-fr-n-lund-till-tokyo
508940
Nyheter
Huvudkontoret flyttar

Sony flyttar från Lund till Tokyo

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/638580.jpg?itok=0T9RZQyy', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/638580.jpg?itok=EnOfZUcB', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/638580.jpg', w: 690, h: 393, title: ' ' },]
Sony Mobile kommer att flytta sitt huvudkontor från Lund till Tokyo.

Lund har varit ett starkt säte för Ericsson, Sony Ericssons och numera Sonys Mobiles mobilutveckling under lång tid. Tidigare VD:n Bert Nordberg, som klev av posten tidigare i år för att bli styrelsemedlem, hade som sista uppdrag att flytta huvudkontoret från London till Lund, men nu ska alltså det hela flyttas till Tokyo.

– Det är en rätt logisk utveckling eftersom ägaren Sony har sitt huvudkontor i Japan. Vi har informerat om detta internt, men just nu finns inte så mycket mer fakta, säger Bert Nordberg till Sydsvenskan.

Hur det påverkar de anställda i Lund återstår att se, men ett sparkrav tidigare i år meddelade att 10 000 tjänster inom Sony varslas och 149 av dem var tjänster i Lund. Flytten av huvudkontoret från London till Lund sågs annars som ett sätt att säkra den svenska delen av utvecklingen.

– Jag försökte så gott jag kunde, men man ska komma ihåg att Sony fortfarande behöver telekomkunnandet i Lund, säger Bert Nordberg.

Är det ett första steg i att flytta hela bygget från Sverige eller kommer Lund att finnas kvar för utveckling av mobiler? Det får framtiden utvisa. Flytten i sig ska ske den första oktober i år.

Ämnen