Ovanligt grepp

Sony gör sista minuten-ändring av flaggskepp

En ansökan till FCC visar att Sony ändrat designen i sista stund på en av sina kommande mobiler.

Publicerad Uppdaterad

FCC är en amerikansk myndighet som typgodkänner alla apparater med radiosändare som ska säljas i USA, inklusive mobiltelefoner. Dokument som skickas in till dem brukar inte avslöja jättemycket om telefonerna men en och annan intressant detalj kan framkomma.

Vi har sett flera dokument för kommande Sonymobiler som bland annat visat en mobil som tycks vara i Compact-format men med långsmal 18:9-skärm, och en större modell utan hörlursuttag. Men nu har vi fått se något ovanligt, Sony har skickat in ett dokument till FCC där man ber dem makulera en tidigare ansökan.

Av dokumentet kan vi inte se vilken av de tidigare ansökningarna det är man vill makulera. Orsaken uppges i alla fall vara "designändringar", som då antingen berör formatet eller andra detaljer i FCC-dokumenten. Sony uppger också att man inte börjar sälja modellen ännu och därför lär det inte vara några problem för FCC att gå Sony till mötes.

Sony väntas visa upp sina nya modeller på en presskonferens på Mobile World Congress om lite mer än en vecka, och det är förmodligen ovanligt att man gör designändringar så tätt inpå en lansering, men det kan förstås också vara så att ändringarna gjordes för längre sedan men man glömt uppdatera de dokument som skickades in till FCC.

Det går inte att utläsa vad det är för designändring som gjorts, men vi hoppas på att det är hörlursuttaget som kommit tillbaka på modellen utan.

Källa