Systemuppdateringar

Sony har börjat uppdatera Xperia XZ2 till Android 9

Sony sällar sig nu till skaran av användare som varit snabba på att uppdatera sina telefoner till Android 9.0 Pie.

Publicerad Uppdaterad

Hitills har en handfull tillverkare hunnit uppdatera sina första mobiler till Android 9.0 Pie. Närmare bestämt essential, Oneplus och Nokia utöver Google själva. Nu sällar sig även Sony till den skaran, även om företaget i ärlighets namn redan har en mobil med Android 9.0 ute i form av Xperia XZ3.

Nu börjar det i alla fall inkomma rapporter om att även Xperia XZ2 och XZ2 Compact fått en systemuppdatering som innehåller den nya systemversionen samt oktobers säkerhetsuppdatering. Än har vi inte fått någon sådan rapport från Sverige, så om du fått en uppdatering får du gärna berätta det i kommentarerna.

Sony själva meddelade anär de berättade vilka telefoner som skulle få Android 9.0 Pie att de första uppdateringarna kunde väntas till november, så företaget ligger före sin egen tidtabell och överraskar oss positivt.

Förutom den nya systemversionen som bland annat har nya strömsparfunktioner i bakgrunden och ny design på statusfältet och volymkontrollerna inkluderar uppdateringen även Sonys nya kameraapp.

Källa