Åtminstone en målsättning

Sony lovar två års system-uppdateringar för toppmodeller

Sony har uppdaterat sin uppgraderingspolicy för flaggskepps-enheter när det handlar om stöd för nya Android-versioner. I policyn skriver man nu att man har som målsättning att förse sina premiumtelefoner med stöd för de senaste Android-uppdateringarna i åtminstone två år.

Publicerad Uppdaterad

Det är som bekant upp till varje enskild tillverkare att avgöra i vilken utsträckning man ska erbjuda stöd för nya versioner av Android med sina enheter. Ibland verkar det inte finnas någon tydlig policy överhuvudtaget. Men i Sonys fall står det nu hur som helst klart att man åtminstone har som målsättning att förse flaggskepps-telefonerna med nya Android-versioner i två års tid från det att de släppts. När det kommer till enklare enheter eller telefoner i mellansegmentet är man dock aningen mer försiktiga med vad man lovar. ”Vi kan välja att inte uppdatera mellansegments-enheter eller budget-enheter om testerna inte lever upp till vår standard och vi känner att hårdvaran inte kan leverera en tillräckligt stabil upplevelse” skriver man, vilket kort och gott låter som en sund inställning. 

XZ1 och XZ1 Compact får Android P och Q

Om Sony håller sig till det man lovat så borde det rimligtvis innebära att telefonmodellerna Xperia XZ1 och XZ1 Compact kommer att uppgraderas till såväl Android P som Android Q. Telefoner i det så kallade high end-segmentet från Sony kan även komma att få separata säkerhetsuppdateringar helt fristående från Android, något som Sony säger ska bero på ”tajming och situation”. 

Källa