1
1
https://www.mobil.se/nyheter/sony-mobiler-borjar-fa-android-12
571486
Nyheter
falskt
Android 12-klubben

Sony-mobiler börjar få Android 12

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/sony_xperia_5_mark_3_-_1.jpg?itok=p0xVUNDZ', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/sony_xperia_5_mark_3_-_1.jpg?itok=GfOod5xF', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/sony_xperia_5_mark_3_-_1.jpg', w: 2000, h: 1333, title: ' ' },]
Modellerna Xperia 1 III och Xperia 5 III är först ut.

Sony har nu börjar rulla ut uppgraderingen till Android 12 i en del regioner, och de första modellerna som kommer att få uppgraderingen är Xperia 1 III och Xperia 5 III. En supportsida hos Sony nämner nya och förbättrade funktioner som möjligheten att ta skärmbilder även om de är större än vad som visas på skärmen, förbättrade sekretessfunktioner inklusive ungefärlig positionering och att det ska vara enklare att använda mobilen med en hand.

För tillfället har uppgraderingen rapporterats dykt upp i Ryssland men en bredare utrullning lär vara på gång. Sony har dock inte själva sagt något om tidsplanerna för när uppgraderingen kan komma att dyka upp. Det är också osäkert vilka modeller som kommer att få tillgång till Android 12, då en del av företagets modeller inte har medverkat i några betatester.