R.I.P Xperia X

Sony överger mellansegmentet

X – numer ett ex.

Xperia X-serien går i graven. Det har Sony meddelat i samband med en konferens för investerare.

Publicerad Uppdaterad

Xperia X och Xperia X Compact är historia. Det hävdar Xperiablog som hänvisar till vad Sony aviserat i samband med en konferens för investerare nyligen. Fokus för den japanska elektronikjätten ligger på smartphonesidan nu helt och hållet på flaggskeppen, och av dem ska det komma ”minst två” i år. 

Har inte levererat

Segmentet, som Sony själva kallar ”Premium Standard”, har inte levt upp till bolagets förväntningar utanför hemlandet. Tanken var att enheterna skulle kunna erbjuda relativt hög prestanda i förhållande till priset, men konceptet har alltså inte lyckats locka kunderna i nämnvärd omfattning. Speciellt svårt har man haft i USA. 

”Inte förvånande”

Många bedömare menar att det inte kommer som någon direkt överraskning att Sony lämnar segmentet. ”Företaget behöver omgruppera och fokusera på framtiden om man vill få ett större genomslag” skriver till exempel Phandroids Andrew Myrick i en kommentar till uppgifterna. Nya Sony-enheter brukar normalt sett visas upp i samband med IFA-mässan i Berlin i september, och med tanke på uppgifterna kan årets upplaga därmed bli extra intressant. 

Källa