Internationell version av Z4

Sony sägs visa upp nytt flaggskepp nästa vecka

Sony har bjudit in till pressevenemang på ett flertal ställen i världen nästa vecka, där man väntas ha en internationell toppmodell att visa upp.

Publicerad Uppdaterad

När Sony lanserade Xperia Z4 i april som en telefon reserverad för den japanska marknaden drabbades man av de något motsägelsefulla reaktionerna att man dels borde ha lanserat den i hela världen, dels inte borde ha lanserat den alls då nyheterna jämfört med Xperia Z3 är få. Sedan dess ar det ryktats att en internationell version av Z4 är på gång i någon form.

Sony ordnar pressevenemang i Taiwan den 27 maj och Hong Kong den 28 maj, där man enligt lokala media väntas via upp en ny internationell toppmodell. ePrice Taiwan antar att det är en internationell version av Xperia Z4. Ett rimligt antagande då vi inte sett läckta bilder av någon annan toppmodell. En variant av ryktet är att telefonen kommer att heta Z3+ internationellt för att markera att det är en mindre uppgradering av Z3. Sony håller även ett event i Indien den 26 maj.

Xperia Z4 har snarlik design som Z3 och ungefär samma skärm och kamera, men en snabbare Snapdragon 810-processor. Luckan till laddarkontakten har också försvunnit, och ersatts med en vanlig Micro usb-kontakt som är vattentät. Det är oklart om den internationella telefonen kommer att vara identisk med Z4 eller ha några intressanta justeringar. Nästa vecka lär vi veta mer.

Källa