https://www.mobil.se/nyheter/sony-slapper-ny-compact-telefon-men-bara-i-japan
567035
Nyheter
En allt mer sällsynt företeelse

Sony släpper ny Compact-telefon – men bara i Japan

Den som föredrar ett något mindre format får det allt tuffare att hitta en riktigt bra smartphone. Och när Sony nu till slut lanserat en ny telefon i Compact-utförande, så sker det exklusivt på den japanska marknaden.

Det känns kanske som en evighet sedan, men det var faktiskt inte särkskilt länge sedan telefoner med en skärmstorlek på mer än fem tum betraktades med djup skepsis av de flesta konsumenter. ”De går inte att använda med bara en hand” och ”de ryms inte i jeansfickan” vara några av de ständigt återkommande argumenten. Idag är det nästan obiligatoriskt med skärmar på uppåt 6 eller till och med 7 tum. Men även om den stora massan börjat vänja sig vid saken, så finns det alltjämt en skara användare som verkligen uppskattar mer kompakta telefoner. Och för dem börjar det bli svårt att hitta en bra smartphone, åtminstone om den ska ha någon prestanda att tala om. Sony har dock varit förhållandevis flitiga på att släppa kompakta versioner av sina telefoner, detta under namnet Compact. 

Och nu har man valt att släppa en helt ny telefon i Compact-utförande, dessvärre enbart på den japanska marknaden och dessutom exklusivt för den inhemska teleoperatören Docomo. Telefonen har fått namnet Xperia Ace och har en 5-tums LCD-skärm med FHD+-upplösning och bildförhållandet 18:9. Under skalet hittar man ett Snapdragon 630-chipp samt 4 GB arbetsminne och 64 GB internet lagringsutrymme. Enkelkameran på bakstycket har en upplösning på 12 megapixlar och batteriet får en kapacitet på 2 700 mAh. Vidare är telefonen vatten- och dammtålig och har 3,5-millimeters hörlursutgång.