Bättre komponenter

Sony släpper nya helt trådlösa hörlurar i 1000x-serien

Bättre brusreducering och bluetooth utlovas när Sony nu lanserar de nya true wireless-lurarna WF-1000XM3.

Publicerad Uppdaterad

Sony har tidigare fått generellt sett fina omdömen när det handlar om samtliga typer av hörlurar i företagets 1000x-serie. Dels är ljudkvalitén oftast mycket hög, och Sonys brusreduceringsteknologi kan utan tvekan klassas som marknadsledande. Och vi förväntar oss således ganska mycket när man nu släpper ett par nya så kallade true wireless-hörlurar med namnet WF-1000XM3. Enligt Sony så har man förbättrat sin brusreducering ytterligare ett snäpp, tack vare Dual Noise Sensor-teknik och en ny processor kallad HD QN1e. Den nya processorn ska dessutom förbruka mindre energi än de man använt tidigare, något som ska ge upp till 24 timmars lyssning med brusredueringen aktiverad. Dessutom bjuder de på ett nyutvecklat bluetoothchipp som ska ge en lite mer stabil uppkoppling. Det har varit lite sisådär med den saken just när det gällt tidigare Sonyprodukter i det här segmentet, så den förbättringen är onekligen välkommen.

Det nyutvecklade chippet gör att båda hörsnäckorna tar emot ljud samtidigt istället för som traditionellt med anslutning från vänster till höger hörsnäcka. Det här ska göra anslutningen extra stabil och till upplevelsen bidrar även en minskad fördröjning i ljudet fårn anslutna enheter så att du till exempel ska kunna se på film utan att läppsynk får en störande fördröjning. Hur väl det här fungerar i praktiken får vi testa när lurarna komer ut. 

En annan trevlig detalj är att lurarna kommer en snabbladdningsfunktion som ger en och en halv timmes användning efter bara 10 minuters laddning. WF-1000MX3 kommer att släppas i mitten av augusti och priset landar på 2 600 kronor.