Inte i Europa

Sony släpper Xperia Ace II – kommer inte till Sverige

Sony har släppt sin mellanklass/budgetmodell Ace II och specifikationerna skulle nog kunna locka en del kunder, om de bara kunde köpa telefonen.

Publicerad Uppdaterad

Sony har introducerat sin nya budgetmobil Xperia Ace II. För den som var intresserad av en billigare variant från Sony så verkar det tyvärr vara så att inte heller den här kommer utanför Japan (som föregångaren heller aldrig gjorde). 

Specifikationsmässigt har den ett systemchip från Mediatek, ett Helio P35. Detta är kombinerat med 4GB ram och antingen 64 eller 128GB lagring. Skärmen ser ut att få en storlek på 5,5 tum och ha HD+-upplösning. För att hantera fototjänstgöringen finns två kameror riktade bakåt med upplösningar på 13 och 2 megapixlar. För självporträtt får man en åttamegapixelskamera. 

Xperia Ace II körs med Android 11 och har ett batteri på rejäla 4500mAh. För de som vill besöka de fuktigare delarna av Japan kan de glädja sig åt att telefonen har en IP68-klassificering. Det skulle sannolikt kunna vara en intressant modell även för kunder utanför Japan, men vi får se hur det blir med den saken. 

Källa